2009.10.06. 14:26
Mihez eszünk kenyeret?
Azt hiszem apám indította el bennem a címben feltett kérdést, merthogy mostanában furcsa szokása, hogy a rántott hús és rizs pároshoz még kenyeret is eszik. Mihez eszünk kenyeret, és mihez nem? Valahogy a főzelékféléket kenyérrel esszük. Viszont a spenótot nem szokták errefelé. Jó, abban van ugye krumpli. Viszont akkor miért eszünk a krumplifőzelékhez kenyeret? Az, hogy mennyire szilárd a táplálék, az sem mérvadó, hiszen a levesekhez nem eszünk kenyeret. Viszont a gulyásleveshez szoktak. A rántottához is, ami amúgy meg nem éppen híg étel. Édes dolgokhoz valahogy nem annyira tudjuk elképzelni. Pedig a mézet, és a mogyoróvajat is kenyérre kenjük, tehát ez sem jó kapaszkodó. Valahogy az, hogy egy ételhez kenyeret eszünk-e, vagy sem, az egyfajta szokás, majd minden logika nélkül.
Tehát ha valaki kenyérrel eszi a pizzát, ne nézz rá furcsán. Lehet, nem hülyébb ő, mint te.
Szólj hozzá!
Címkék: táplálkozás szokások hétköznap
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.